pondělí 2. dubna 2012

ODE DNEŠKA ZA TÝDEN

Jo jo,je to tak,den D se nezávratně blíží,za týden už budu mít po nástupu na GHC klinice a nejspíš už mě budou povalu chystat na operaci.
Od půlnoci nesmím nic jíst ani pít,samozřejmě se nesmí ani kouřit,ale to já nedělám,takže se mně to netýká.

30.3.2012 jsem byla na předoperačním vyšetření,kde mi byla nabrána krev,ale protože mám špatně hmatatelné,natož viditelné žíly,musela mi je sestřička nabrat v zápěstním kloubu a to z obou rukou, na pravé ruce byla žíla čipernější a utekla,ale levá ruka byla statečnější,jen zaprotestovala modřinou,která pomalu mizí,bylo mi natočeno EKG a odevzdala jsem moč.Poté jsem byla u internisty MuDr.Dedka,který mi změřil tlak-v normě,podíval se na EKG,prý mám rychlejší frekvenci,zapsal si osobní anamnézu,na jakou jdu operaci,proklepl mi břicho,zjistil zda nemám křečové žíly a oznámil mi,že mohu na operaci jít.

Moje pocity jsou dost smíšené,na jednu stranu jsem zvědavá na konečný výsledek,ale ten bude 100 procentně vidět cca po roce,do té doby bude dost ovlivněn otoky.Ale na druhou stranu si uvědomuji ten průšvih,kdyby měly nastat jakékoliv komplikace,hrozí embolie a tromboza,voda nad jizvou.Vím,že žen,které to nepřežijí není moc,jen 1-2%,ale ono když máte doma malé děti,a je jedno,jestli jedno nebo tři,tak Vás samozřejmě zajímá,co by s nimi bylo,kdyby Vás už nebylo.Vím,že pokud vše dobře dopadne,budu se těmto obavám potom smát,ale je to logické,že se zodpovědná maminka bojí.
Samozřejmě jsem si četla i nějaké recenze žen,které už na této operaci byly,většina z nich píše,že to bolí více jako císař,ale to je logické,když Vám šijí i vnitřní svaly,odsávají tuk,což se dělá trhanými pohyby a také hodně bolí vyndávaní drenů,což už jsem si jednou zažila s Eli a bylo to opravdu  dost bolestivé,na to se netěším vůbec.Máte pocit jako by Vám tahali střeva :-(,ale  jak  už někdo řekl,pro krásu se musí trpět.Po 14 dnech,by mi měli vyndat stehy,to je docela v pohodě.
Na klinice budu dva dva dny,první den budu na JIPce a druhý na normálním pokoji.
První den mě čeká tekutá strava (vidím to na infuze) a 2.-5. den kašovitá strava,od 5.ho dne můžete začít jíst pomalu cokoliv.
Takže na mě,kdo mě máte rádi,prosím myslete a já se Vám,až toho budu schopná zase ozvu tady.
Jana